ما در این مقاله سعی داریم شما را با تفاوت جراحی بینی استخوانی و گوشتی آشنا کنیم. از آنجایی که بینی در مرکز صورت قرار دارد و تنها عضو برجسته آن است، تاثیر زیادی در تناسب و زیبایی صورت خواهد داشت و با داشتن کوچکترین نقص، سایر قسمت های صورت را تحت تاثیر قرار می دهد. امروزه جراحی زیبایی بینی در تمام سطوح جامعه، در هر سن و جنس، طرفداران زیادی دارد. جراحی بینی با دو هدف درمانی و زیبایی انجام می شود. در درمان جراحی نقایص عملکردی بینی، از جمله انحرافات، پولیپ ها و مشکلات تنفسی بیمار برطرف می شود و در جراحی زیبایی بینی عیوب مربوط به ظاهر بینی از جمله قوز، بزرگی بیش از حد، انحنا، عدم تقارن سوراخ های بینی و این موارد رفع می شود. در ادامه برای آشنا شدن با تفاوت جراحی بینی استخوانی و گوشتی با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

جراحی بینی چیست ؟

جراحی بینی منجر به تغییر شکل و ظاهر بینی می شود. تاثیر عمل بینی در زیبایی بسیار چشمگیر است و به همین دلیل محبوبیت زیادی دارد. جراحی زیبایی بینی برای تنظیم بینی با صورت انجام می شود. رینوپلاستی برای رفع اختلالات تنفسی و رفع عیوب ساختاری بینی انجام می شود. سپتوپلاستی یا جراحی انحراف بینی یکی از این جراحی ها است. جراحی بینی یک عمل جراحی رایج است که توسط جراح پلاستیک یا متخصص گوش و حلق و بینی انجام می شود. این روش نیازی به بستری شدن ندارد و می توانید صبح ها جراحی بینی را انجام دهید و بعد از ظهر به خانه بروید. در طی جراحی بینی، بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرد. به همین دلیل فرد در حین عمل جراحی بینی هیچ دردی احساس نمی کند. برای انجام جراحی بینی به بهترین دکتر جراحی بینی طبیعی در تهران مراجعه فرمایید.

جراحی بینی چیست ؟

ویژگی بهترین پزشک متخصص:

❤️ داشتن تجربه کافیپزشک متخصص باید تجربه و سابقه بسیار خوبی داشته باشد.
✅استفاده از تجهیزات مناسبپزشک باید برای ارائه خدمات از تجهیزات خوب و پیشرفته استفاده کند.
❣داشتن برخورد محترمانهپزشک باید با تمامی بیماران رفتار و برخورد محترمانه داشته باشد.
⭐داشتن مدرک معتبرپزشک باید در این زمینه مدرک معتبر داشته باشد.

انواع جراحی بینی

برای انجام رینوپلاستی باید استخوان های صورت و بینی کاملا بالغ باشند. رینوپلاستی برای بهتر شدن ظاهر یا بازسازی بینی انجام می شود و می تواند اندازه بینی و طول و عرض آن را تغییر دهد. نوک بینی، سوراخ های بینی و تقارن بینی ممکن است تغییر کند. گاهی در حین جراحی می توان از غضروف های پیوند شده از نواحی دیگر بدن مانند گوش ها یا دنده ها برای تقویت ساختار بینی استفاده کرد. در ادامه با انواع جراحی بینی آشنا می شوید :

انواع جراحی بینی

رینوپلاستی :

در ساختمان بینی قسمت بالایی غضروفی است. در جراحی بینی یا رینوپلاستی می توان پوست، غضروف و استخوان را تغییر شکل داد. یکی از بهترین روش ها در رینوپلاستی ایجاد برش در تیغه بینی و بین سوراخ های بینی است. پزشک در این روش می تواند پوست را از استخوان جدا کند و تغییرات لازم را انجام دهد و بعد از تمام شدن آن را در جای خود بگذارد.

جراحی زیبایی بینی شکسته و جراحی زیبایی بینی کج :

رینوپلاستی برای ترمیم شکستگی بینی انجام می شود. هدف از این عمل ترمیم شکستگی ها و بازگرداندن بینی به حالت قبل از آسیب است.

سپتورینوپلاستی :

این روش برای بیماران مبتلا به انسداد یا انحراف بینی استفاده می شود. سپتورینوپلاستی نه تنها ظاهر بینی را بهتر می کند، بلکه انسدادهای داخلی و ساختارهایی که مانع تنفس می شوند را از بین می برد.

جراحی پولیپ بینی :

همه جراحی های بینی جراحی زیبایی نیستند و برخی برای اهداف درمانی انجام می شوند. به عنوان مثال، یکی از روش های جراحی انجام شده برای پولیپ بینی است. جراحی پولیپ بینی برای کسانی که در صحبت کردن یا تنفس مشکل دارند می تواند درمانی باشد. پولیپ ها می توانند در عبور هوا از مجاری تنفسی مشکل ایجاد کنند. ممکن است تصور کنید که کیسه ای پر از خلط در بینی شما گیر کرده و تنفس را دشوار می کند. برای جراحی پولیپ باید با متخصص گوش، حلق و بینی مشورت کنید. این متخصص می تواند پولیپ شما را با یک عمل جراحی ساده از بین ببرد. پولیپ ها به دلایل مختلفی ایجاد می شوند که یکی از شایع ترین آن ها حساسیت و آلرژی است. یکی از درمان های اصلی پولیپ جراحی است.

انواع جراحی بینی 

هدف از جراحی بینی چیست ؟

هدف اصلی جراحی بینی بهتر شدن ظاهر بینی و دستیابی به ظاهری مطلوب تر و همچنین اصلاح مشکلات عملکردی بینی است که ممکن است شامل تنگی نفس، ناتوانی در تنفس بهتر در حین ورزش، بوی نامطبوع، خشکی باشد و التهاب راه های هوایی، سردرد و درد سینوسی و گاهی خونریزی مزمن. از این جراحی می توان برای بهبود عملکرد و تعادل صورت، کم شدن درد گردن و سر و یا بهبود عملکرد تنفسی بیماران استفاده کرد.

مراقبت های قبل از جراحی بینی :

آمادگی لازم برای جراحی بینی یکی از مراحل اصلی و ضروری این عمل مهم است. گاهی اوقات با رعایت نکات ساده می توانید عوارض جراحی بینی را به میزان قابل توجهی کم کنید و در نهایت به نتیجه رضایت بخشی از جراحی خود برسید. از مصرف قرص هایی مانند آسپرین، ایبوپروفن، ویتامین E و مکمل های گیاهی خودداری کنید. مصرف نیکوتین را به طور کامل متوقف کنید. زیرا نیکوتین موجود در سیگار به طور قابل توجهی روند بهبودی بینی شما را کند می کند.

به اندازه کافی مرطوب کننده لب و نوشیدنی سرد همراه خود داشته باشید. در حین عمل به دلیل تنفس دهانی لب ها و گلوی شما بسیار خشک می شود، استفاده از نوشیدنی های خنک و کرم های مرطوب کننده لب این مشکل را حل می کند. برای اینکه بعد از عمل از فرم جدید بینی خود لذت ببرید، فرمی که می خواهید بینی شما داشته باشد را از قبل به پزشک اطلاع دهید و با مشورت پزشک نتیجه ای منحصر به فرد به دست آورید. برای حفظ آرامش خود سعی کنید فقط با پزشک خود در این مورد صحبت کنید، مطمئن باشید که تجربه او در کاهش استرس و اضطراب شما بسیار تاثیر گذار است. برای اطلاع از قیمت جراحی بینی استخوانی با بهترین پزشکان مشورت کنید.

بعد از جراحی بینی چه مراقبت هایی باید انجام شود ؟

پس از جراحی بینی، تزریق یا درمان خاصی برای کم شدن درد وجود ندارد، اما نکات و توصیه هایی وجود دارد که روند درمان را تسریع کرده و عوارض جراحی بینی را کم می کند. در روز اول پس از جراحی، نباید سر خود را برای مدت طولانی پایین نگه دارید و زمانی که سرتان بالا است استراحت کنید. این اقدام در کم شدن تورم موثر است. تا 48 ساعت اول عمل قبل از برداشتن تامپون، هر 2 ساعت یک بار به مدت 20 دقیقه از کمپرس آب سرد استفاده کنید و در 48 ساعت دوم عمل، برای کم شدن کبودی و تورم باید به همان ترتیب قبل از کمپرس آب گرم استفاده شود. تا دو هفته بعد از جراحی از مصرف قرص آسپرین و ایبوپروفن خودداری کنید و از مصرف جداگانه داروهای اضافی خودداری کنید.

از فعالیت بدنی خودداری کنید. مانند ورزش کردن، بلند کردن اجسام سنگین. از خوردن غذاهای سفت که نیاز به جویدن زیاد دارند خودداری کنید. از غذاهای نرم و زود هضم و مایعات سرد استفاده کنید. در صورت وجود ترشح یا خونریزی، بینی خود را با دستمال نرم پاک کنید، اما به بینی خود دست نزنید. حداقل تا 2 ماه بعد از جراحی بینی از عینک زدن خودداری کنید. قبل از برداشتن گچ بینی، در صورت نیاز به حمام، از وان استفاده کنید یا با استفاده از ظرف آب روی بدن خود بریزید. می‌توانید قسمت‌هایی از صورت را که خارج از قسمت چسب زده شده است با پنبه مرطوب تمیز کنید، اما چسب‌ها نباید خیس باشند و تا یک ماه از شنا کردن خودداری کنید.

حداقل به مدت دو هفته از فعالیت هایی که باعث تحریک عضلات صورت می شود مانند خندیدن، گریه کردن، صحبت کردن زیاد، عطسه با دهان باز و حرکات بیش از حد صورت خودداری کنید. حداقل تا دو هفته پس از رویداد از مکالمات تلفنی طولانی و فعالیت های اجتماعی خودداری کنید. جراحی بینی، تا زمانی که پزشک صلاح بداند، بانداژ یا قالب روی بینی باید در جای خود باقی بماند، بنابراین آن را خشک نگه دارید و به آن دست نزنید. برای برداشتن پانسمان داخل بینی در زمان تعیین شده به پزشک مراجعه کنید. پانسمان پایینی بینی را در صورت کثیف شدن تا زمانی که ترشحات بینی متوقف شود تعویض کنید. حداقل در هفته اول بعد از جراحی از لباس هایی استفاده کنید که از پشت یا جلو باز می شوند.

بعد از جراحی بینی چه مراقبت هایی باید انجام شود ؟

جراحی انسداد بینی :

بسیاری از بیماران به دلیل انسداد بینی تمایل به جراحی بینی دارند. این عارضه ممکن است به دلیل مشکل ساختاری در بینی یا تورم باشد. تورم بینی به دلایل مختلفی مانند آلرژی، سینوزیت مزمن یا بیماری های دیگر رخ می دهد. در برخی موارد انسداد بینی به دلیل انحراف تیغه بینی است که در این صورت ظاهر بینی شکسته یا خم می شود. انحراف تیغه بینی در بیشتر موارد به دلیل آسیب و ضربه است. این انحراف بینی می تواند منجر به بسته شدن کامل یک یا هر دو مجرای بینی شود. حدود 80 درصد افراد انحراف تیغه بینی خفیف یا شدید دارند، اما اگر انحراف تیغه بینی باعث انسداد جدی بینی یا مشکلات تنفسی نشود، نیازی به درمان نیست.

در موارد شدید انحراف تیغه بینی، ممکن است از جراحی سپتوپلاستی برای بهتر شدن ساختار بینی استفاده شود. تغییرات ساختاری و زیبایی بینی را می توان به صورت همزمان انجام داد که در این صورت به این جراحی سپتورینوپلاستی می گویند. ساختار داخلی بزرگ بینی یکی دیگر از دلایل انسداد بینی است. گاهی اوقات لازم است مجرای بینی با جراحی کوچک و باز شود. آلرژی یکی دیگر از دلایل بزرگ شدن ساختار داخلی بینی و در نتیجه مسدود شدن مجاری بینی است. در این موارد، انسداد بینی با داروهای آلرژی قابل درمان است.

چگونه بهترین جراح بینی را برای انجام عمل زیبایی انتخاب کنیم ؟

انتخاب بهترین جراح بینی بسیار مهم است و بی توجهی به آن عوارض زیادی را به همراه خواهد داشت. مهمترین قدم در یافتن بهترین جراح بینی انجام تحقیقات است. سعی کنید در مطب پزشک مورد نظر حضور داشته باشید و نمونه هایی از مداخلات جراحی را ببینید و می توانید از تجربیات افراد حاضر در دفتر بهره مند شوید. ابتدا باید به دنبال جراحان مجرب و متخصص بینی باشید و برای بررسی صلاحیت جراحی بینی با آن ها مشورت کنید. اطمینان حاصل کنید که جراحان بینی آموزش و مجوز لازم برای انجام این نوع جراحی را دارند. قبل از انتخاب جراح، سابقه حرفه ای فرد را بررسی کنید و از تجربیات قبلی این فرد با شما آگاه باشید. مشورت با جراح قبل از انجام جراحی بینی بسیار مهم است. شما باید سوالات خود را در مورد جزئیات عمل، احتمال عوارض و نتایج عمل از جراح متخصص بپرسید و از او مشاوره دریافت کنید. قبل از اقدام به جراحی بینی، بهتر است نمونه های کار جراح را بررسی کنید تا از تجربه و مهارت آن ها در جراحی بینی اطمینان حاصل کنید.

تفاوت جراحی بینی استخوانی و گوشتی

در ادامه با تفاوت جراحی بینی استخوانی و گوشتی آشنا می شوید :

عوارض :

به دلیل تفاوت در ساختار، عوارض ناشی از ضربه یا جراحی ممکن است برای بینی های گوشتی و استخوانی متفاوت باشد. بینی گوشتی به دلیل بافت نرم‌تر، نسبت به بینی استخوانی به ضربه‌های جزئی و جراحی حساس‌تر است و می‌تواند به سرعت پاسخ دهد.

ساختار :

بینی گوشتی از بافت های نرم و چرب مانند ماهیچه، پوست و غضروف تشکیل شده است. از طرفی بینی استخوانی از استخوان های مختلفی تشکیل شده است که شکل و ساختار بینی را تشکیل می دهند.

ضخامت :

بینی گوشتی به دلیل وجود بافت نرم و چربی ضخیم تر است. در مقابل، بینی استخوانی شامل بافت سخت تری مانند استخوان است و ضخامت کمتری دارد.

شکل :

بینی گوشتی به طور کلی گردتر و خمیده تر است و ممکن است انعطاف پذیرتر باشد. به عنوان مثال، در هنگام استرس و فعالیت های بدنی، بینی گوشتی ممکن است کمی تغییر شکل دهد. در مقابل، بینی استخوانی شکل ثابت تری دارد و به دلیل وجود استخوان انعطاف کمتری دارد.

تفاوت جراحی بینی استخوانی و گوشتی

کلام آخر

قبل از انجام این روش سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین پزشک را انتخاب کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)