ما در این مقاله سعی داریم شما را با عوارض پروتز سینه آشنا کنیم. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تغییر استانداردهای زیبایی، امروزه بسیاری از افراد به دنبال بهتر شدن ظاهر بدن خود هستند. در این زمینه پروتز سینه یکی از روش هایی است که مورد توجه قرار گرفته است. پروتز سینه یا ایمپلنت سینه یک روش جراحی است که برای بیشتر شدن حجم، شکل یا بازسازی سینه استفاده می شود. این عمل زیبایی به زنان کمک می کند تا احساس بهتری نسبت به بدن خود داشته باشند، به خصوص پس از عمل هایی مانند ماستکتومی برای سرطان سینه. بزرگ کردن سینه می تواند به زنانی که از اندازه یا شکل سینه های خود ناراضی هستند کمک کند تا اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنند و از زندگی خود لذت بیشتری ببرند. مانند هر روش جراحی دیگری، این عمل نیاز به درک کامل فرآیند، پیش بینی نتایج و درک احتمال عوارض دارد. در ادامه برای آشنا شدن با عوارض پروتز سینه با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

جراحی پروتز سینه چیست ؟

جراحی پروتز سینه عبارت است از قرار دادن ماده ای به نام پروتز در داخل قفسه سینه به منظور افزایش، بزرگ شدن و شکل دادن به قفسه سینه. جراحی بزرگ کردن سینه یکی از رایج ترین جراحی های زیبایی در جهان است که نتایج این عمل با رضایت زیادی همراه است. کسانی که این عمل را انجام می دهند می توانند از اندام و طبیعت زنانه خود رضایت بیشتری داشته باشند و آن را به دیگران بسیار توصیه کنند.

ویژگی بهترین پزشک متخصص:

❤️ داشتن تجربه کافیپزشک متخصص باید تجربه و سابقه بسیار خوبی داشته باشد.
✅استفاده از تجهیزات مناسبپزشک باید برای ارائه خدمات از تجهیزات خوب و پیشرفته استفاده کند.
❣داشتن برخورد محترمانهپزشک باید با تمامی بیماران رفتار و برخورد محترمانه داشته باشد.
⭐داشتن مدرک معتبرپزشک باید در این زمینه مدرک معتبر داشته باشد.

کاندیدای مناسب برای جراحی پروتز سینه :

افرادی که تمام یا قسمتی از سینه خود را به دلیل بیماری هایی مانند سرطان از دست دادند. افرادی که از بدو تولد دارای سینه های غیر طبیعی یا نامتقارن بودند. افرادی که از بدو تولد فقط یک سینه داشتند. زنانی که به دلایل ژنتیکی یا هورمونی سینه هایشان خیلی کوچک است. زنانی که به دلیل سن، بارداری، شیردهی و کاهش وزن قابل توجه سینه های آن ها افتاده است.

جراحی پروتز سینه چیست ؟

قبل از جراحی پروتز سینه چه مراقبت هایی باید انجام شود ؟

بهتر است بیماران قبل از تعیین زمان عمل، دو بار ویزیت و مشاوره شوند و تمام توصیه ها و کارهایی را که می توان برای او انجام داد از جراح جویا شد. بیمار باید تمام خواسته ها و انتظارات خود را با پزشک و پزشک در میان بگذارد. کارهایی که می تواند برای فرد انجام دهد و نتایج و مراقبت های قبل و بعد از جراحی را توضیح دهد. در نهایت جراح و بیمار باید توافق کنند که اندازه و نوع پروتز بر اساس خواسته و خواست بیمار انتخاب نمی شود، بلکه عواملی مانند اندازه سینه و مشخصات بافت های آن در این انتخاب دخیل هستند. بیمار باید از محدودیت های پوشش بافتی سینه خود آگاه باشد و انتخاب پروتز مستلزم در نظر گرفتن شکل و توپوگرافی سینه است که در نهایت بیمار و پزشک به نتیجه مشابهی دست خواهند یافت که بر روی آن عمل انجام می شود.

در جلسه مشاوره، عکس ها و مشخصات بیمار بررسی می شود تا محدودیت های تشریحی سینه ها که بر انتخاب نوع پروتز تأثیر می گذارد، مشخص شود. عکس‌های قبل و بعد از عمل پروتز سینه سایر بیماران می‌تواند نمونه‌های خوبی برای درک نتایج عینی بعد از عمل باشد، در طی مشاوره با پزشک مشخص می‌شود که کدام افراد انتظارات غیرممکنی برای گفتن دارند. در این جلسه مشاوره در مورد انواع پروتزهای ژل یا آب نمک، گرد یا آناتومیک، صاف صحبت می کند و توضیح می دهد که ویژگی های فیزیکی و به خصوص بافت سینه چه تأثیراتی بر روی سینه می گذارد.

قبل از جراحی پروتز سینه چه مراقبت هایی باید انجام شود ؟

عوارض پروتز سینه

جراحی پروتز سینه عوارضی دارد که در ادامه با آن آشنا می شوید :

  • چین خوردگی پوست روی پروتز
  • ظاهر نازیبا در ناحیه برش جراحی
  • جابجایی پروتزها
  • خونریزی و تجمع خون
  • پارگی پروتز
  • نامتقارن بودن سینه ها
  • تغییر در حس سینه و یا نوک سینه
  • قراردادن غیر اصولی پروتز
  • عفونت

علاوه بر همه این موارد، برخی از بیماران پس از جراحی، احساس سینه خود را به طور کامل از دست می دهند. برخی دیگر تنها کاهش احساس سینه را تجربه می کنند و در برخی موارد حتی ممکن است افزایش حس رخ دهد. البته این موارد و بهبودی کامل معمولا 18 ماه طول می کشد.

پروتز سینه بعد از سرطان سینه چگونه است ؟

پس از ماستکتومی که در آن تمام بافت طبیعی پستان برداشته می شود یا لامپکتومی که در آن فقط تومور برداشته می شود، پروتزهای سینه توسط جراح ساخته می شود. پروتز سینه بعد از سرطان سینه به زنان کمک می کند تا احساس طبیعی تری در بدن خود داشته باشند و از مشکلات جسمی و روحی رنج نبرند. پس از سرطان سینه، قسمتی از سینه برداشته می‌شود و افراد دیگر نمی‌توانند لباس‌هایی را که دوست داشتند بپوشند، پروتز سینه می‌تواند به این افراد کمک کند تا لباس‌های مختلف را راحت‌تر ست کنند و اعتماد به نفس آن ها را افزایش دهد.

عوارض پروتز سینه 

انواع پروتز سینه بر اساس شکل :

پروتز سینه دارای انواع اصلی به نام پروتز سینه گرد و پروتز سینه اشکی است که در ادامه به آن می پردازیم :

پروتز سینه قطره اشکی :

پروتز اشکی سینه شبیه یک قطره اشک است، یعنی قسمت پایینی پروتز پرتر از قسمت بالایی به نظر می رسد. این نوع پروتز برای افرادی که خواهان انجام این روش به روش طبیعی هستند استفاده می شود.

پروتز سینه گرد :

پروتزهای سینه گرد کاندیدای بیشتری نسبت به انواع دیگر دارند. این نوع پروتز بیشتر برای بیمارانی مناسب است که به دنبال اصلاح ضخامت و حجم سینه نیستند. بهترین شرکت های تولید کننده پروتز سینه هر دو نوع مدل را تولید می کنند.

انتخاب سایز پروتز سینه چگونه است ؟

انتخاب اندازه پروتز سینه با مشورت پزشک انجام می شود. در طول جلسات مشاوره، پزشک با انجام معاینات به بیمار کمک می کند تا بهترین اندازه پروتز را انتخاب کند. چون آناتومی بدن و ساختار سینه را بهتر می شناسد. انتظارات واقع بینانه یکی از مهم ترین نکاتی است که بیمار باید رعایت کند. بنابراین نباید انتظارات غیر واقعی از این روش داشته باشید. زمانی که تناسب بین سینه و سایر قسمت های بدن برقرار شود، می توانید از نتیجه این جراحی رضایت کامل داشته باشید. تحقیق در مورد برندهای مختلف پروتز سینه موضوع مهم دیگری است که باید در نظر گرفته شود.

مراقبت های بعد از پروتز سینه

استفاده از سوتین مخصوص یکی از مهم ترین نکات بعد از جراحی پروتز سینه است که توسط جراح برای کم شدن درد و بهبودی سریع، بیشتر شدن گردش خون و اعمال فشار سبک برای تخلیه خوب سینه و مایع لنفاوی تجویز می شود. پارچه سوتین باید بدون درز، دارای بند های قابل تنظیم و پارچه قابل تنفس باشد، بدون اینکه فشار زیادی به پروتز وارد شود. هفته اول عمل بسیار سخت است و نمی توانید حرکت کنید. بنابراین حتما تمام کارها را انجام دهید، لباس و غذا را از قبل بخرید تا بتوانید در دوران نقاهت به طور کامل استراحت کنید. استراحت کافی، رژیم غذایی سالم و نوشیدنی هایی که بدن را هیدراته می کنند از جمله مواردی هستند که باید در دوران نقاهت به آن ها توجه کنید تا عوارض احتمالی جراحی پروتز سینه را به حداقل برسانید. رعایت نکردن این نکات ساده و مهم منجر به عوارض پروتز سینه مانند عفونت، درد، خونریزی، چین و چروک و تغییر شکل پروتز می شود. در ادامه با مراقبت های بعد از پروتز سینه آشنا می شوید :

پرهیز از استعمال دخانیات :

مصرف دخانیات و الکل در طول مراقبت های بعد از پروتز سینه ممنوع است. استعمال دخانیات و نوشیدن الکل باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن و تاخیر در روند بهبودی پس از کاشت سینه می شود. مصرف مشروبات الکلی منجر به عوارض جدی پس از کاشت ایمپلنت سینه می شود.

نحوه خوابیدن بعد از پروتز سینه :

برای بیشتر شدن سایز سینه باید شش هفته اول بعد از عمل به پشت بخوابید. خوابیدن به پشت کمترین فشار را به سینه ها وارد می کند، برش های جراحی بهبود می یابد و ایمپلنت ها تنظیم می شوند. برای منحرف کردن جریان خون از سینه‌ها، بهتر است سر و قسمت بالایی بدن را در زاویه 45 درجه قرار دهید تا درد و تورم به حداقل برسد. بالش های نرم زیر تخت بگذارید و روی تخت بخوابید تا خواب راحت تری داشته باشید. از هفته دوم تا سوم بیمار اجازه دارد به پهلو بخوابد. اما این مدل خواب نیاز به دقت و احتیاط بیشتری دارد. بیمار باید سوتین مخصوص بپوشد و بالش زیر سینه خود بگذارد. خوابیدن روی شکم در طول دوره نقاهت پس از کاشت سینه توصیه نمی شود، زیرا باعث فشار روی ایمپلنت می شود. خوابیدن روی شکم از هفته دوازدهم مجاز است.

مراقبت های بعد از پروتز سینه 

ورزش بعد از جراحی پروتز سینه :

انجام حرکات سنگین و ورزش بعد از پروتز سینه در دو هفته اول ممنوع است. هر گونه فعالیت و ورزش بعد از پروتز سینه باعث بیشتر شدن گردش خون و فشار بر پروتز می شود. یک ماه پس از عمل، بیمار می تواند با نظر پزشک فعالیت های بدنی و ورزش های سبک را آغاز کند. شش هفته بعد از عمل باید به پشت بخوابید و از سوتین مخصوص استفاده کنید. 4 هفته بعد از عمل می توانید ورزش و فعالیت های سبک را شروع کنید.

حمام کردن بعد از جراحی :

دوش گرفتن و استحمام در دوران نقاهت پروتز سینه مشکلی ندارد. می توانید روز دوم بعد از عمل پانسمان را باز کنید اما چسب و بخیه های روی زخم را لمس نکنید. پس از دوش گرفتن، پانسمان را به آرامی خشک کنید. استفاده از استخر، شنا و دراز کشیدن در وان تنها تا چند هفته پس از عمل مجاز است.

استفاده از گن مخصوص و سوتین :

یکی از مراقبت های ضروری بعد از پروتز سینه استفاده از لباس زیر و سوتین مخصوصی است که جراح تجویز می کند. پوشیدن سوتین پس از جراحی پروتز سینه 6 تا 8 هفته پس از کاشت ایمپلنت سینه ضروری است. بیمار باید تمام روز و شب از این گن مخصوص سینه استفاده کند..

استفاده از داروهای تسکین دهنده :

هفته اول سخت ترین دوره بعد از جراحی ایمپلنت سینه است که بیمار درد زیادی احساس می کند. جراح پلاستیک بسته به شرایط بیمار مسکن تجویز می کند. مصرف مسکن تا هفته دوم و در پایان هفته سوم توصیه می شود.

بخیه بعد از جراحی :

برای جلوگیری از عفونت، ناحیه دوخته شده باید تمیز و خشک نگه داشته شود. نور خورشید برای بخیه زدن بعد از کاشت سینه مناسب نیست. در هفته های اول فعالیت بدنی شدید به دلیل امکان فشار دادن و کشیدگی بخیه ها ممنوع است. پس از یک ماه بهبودی و تحلیل بخیه ها، ماساژ سینه و بخیه ها با روغن و کرم، پوست این ناحیه را نرم کرده و جای زخم را از بین می برد. ماساژ جریان خون را افزایش می دهد و روند بهبود را تسریع می کند

رایج ترین جنس های پروتز سینه کدام هستند ؟

رایج ترین جنس های پروتز سینه عبارتند از :

پروتز های سیلیکونی :

این نوع پروتزها شباهت زیادی به بافت طبیعی سینه دارند و هر فردی می تواند از این نوع پروتزها استفاده کند. پروتزهای سیلیکونی از ژل سیلیکون ساخته شدند.

پروتز های سالینی  :

این نوع پروتزها با آب و نمک استریل شده پر می شوند که سفت تر از پروتزهای سیلیکونی هستند. آن ها می خواهند حجم را افزایش دهند و سینه های خود را بیش از حد معمول برجسته کنند. زنانی که بافت سینه کوچکی دارند کاندیدای مناسبی برای این نوع پروتز نیستند.

رایج ترین جنس های پروتز سینه کدام هستند ؟

کلام آخر

برای انجام این روش سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین پزشک را انتخاب کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. مراقبت ها و دستورات پزشک را به خوبی انجام دهید تا نتیجه مناسبی از این روش بگیرید و دچار خطرات و عوارض نشوید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)