در بسیاری موارد بعد از عمل بینی یا جراحی بینی ترمیمی ، به بیمار توصیه می شود که برای مدتی فرایند زدن چسب بینی را انجام دهد. علت اصلی این توصیه ، کمک به تحریک پوست برای سازگار شدن با چارچوب استخوانی و غضروفی جدید می باشد. این فرایند خصوصاً برای بیمارانی که دارای پوست بینی نسبتاً ضخیم یا بسیار ضخیم هستند، مفید می باشد. در این بیماران ، پوست دماغ به زمان طولانی تری برای فروکش کردن تورم نیاز دارد. این نوع پوست ها در برابر شکل گیری بافت های اسکار متراکم تر بین چارچوب استخوانی ، غضروفی و پوست ، مستعد ترند. در برخی موارد ، بافت اسکار نامطلوب در شکل گیری کانتورهای دائمی و برامدگی هایی که می تواند بر روی نتیجه درمان اثر بگذارد، دخیل خواهد بود. چسب زدن به بینی می تواند احتمال بروز این رویدادهای ناخوشایند را به حداقل برساند.

چسب بینی - دکتر جاودانی

دکتر علی جاودانی ، بهترین جراح بینی در تهران ، بعد از اجرای فرایند جراحی بر روی بيني بیماران خود به آن ها توصیه می کند تا برای یک دوره 2 الی 3 هفته ای بعد از جراحی ، به پوست دماغ خود چسب بزنند. بمنظور دستیابی به بهترین نتیجه از این عملکرد ، به بیماران توصیه می شود که حتی بعد از اتمام دوره نیاز به چسب زدن به بینی ، هر شب قبل از خواب ، دماغ خود را چسب بزنند.

فهرست مطالب

انواع چسب بینی

بعد از برداشته شدن اسپلینت و ورود به مرحله چسب زدن ، آنچه که بعنوان یک موضوع مهم در این مرحله مطرح می شود ، انتخاب چسب بینی است. در بازار چسب ها با مارک های متنوع و مختلف موجود می باشند. همچنین سایز آنها از نظر عرض ، متفاوت است. حال اینکه از میان این همه تنوع ، کدام گزینه را باید انتخاب کنیم. چسب میکروپور ، یکی از گزینه هایی است که به علت قدرت چسبندگی خوب و سایز مناسب ، می توان آن را بعنوان یک گزینه خوب معرفی نمود.

گاهی حضور در محل های عمومی با چسب روی دماغ برای شما آزار دهنده است و از طرفی نسبت به رعایت دستورالعمل های بعد از فرایند جراحی ، حساس هستید و ترجیح می دهید تمام دستورالعمل ها با دقت رعایت شود. در این شرایط ، می توانید از چسب های بی رنگ استفاده کنید. چسب های بی رنگ گزینه های جالبی هستند که می توانند بر روی صورت شما شکیل تر باشد.

نکته حائز اهمیت این است که در زمان انتخاب مارک و نوع چسب بینی ، حتماً از توصیه های پزشک استفاده کنید. چون در صورت انتخاب چسب نا مناسب ، ممکن است با مشکلاتی از قبیل بر جای ماندن اثر چسب بر روی بيني یا ایجاد حساسیت ، روبرو شوید.

فواید چسب زدن به بینی

چسب زدن به بینی یکی از اقداماتی است که بعد از برداشته شدن اسپلینت ، با هدف کمک به فروکش کردن سریع تر تورم و سازگار شدن پوست با شکل جدید چارچوب دماغ ، توصیه می شود. علاوه بر موارد مذکور ، گزینه های بسیار بیشتری نیز وجود دارد که می توان به عنوان مزایای این فرایند مورد اشاره قرار داد:

  • چسب بینی به مانند یک آتل عمل می کند که از چارچوب تازه شکل داده شده دماغ پشتیبانی کرده و در شکل گیری آن کمک می کند.
  • چسب زدن به بینی باعث می شود که فرایند فروکش کردن تورم که عارضه جانبی طبیعی بعد از عمل است ، با سرعت بیشتری پیشرفت کند. این اقدام باعث می شود که فضای خالی بین استخوان و پوست ایجاد نشود و دماغ سریع تر به شکل مورد نظر برسد.
  • بيني در طول دوره بعد از عمل بسیار حساس و آسیب پذیر است. چسب بینی به مانند یک علامت هشدار دهنده ای عمل می کند که به اطرافیان هشدار می دهد که مراقب باشند تا ناخواسته آسیبی به دماغ وارد نکنند.

آموزش چسب زدن به بینی

بعد از تکمیل فرایند عمل رینوپلاستی، لازم است تقریباً هر یک روز در میان ، چسب بینی را تعویض کنیم. از طرفی مراجعه به مطب پزشک با توجه به شلوغی های خیابان ها و مشکلات رفت و آمد ، گاه می تواند ساعت ها از وقت ارزشمند شما را تلف کند. به منظور مدیریت این مشکلات ، دکتر علی جاودانی فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی ، در روز مراجعه بیمار جهت برداشتن اسپلینت ، نحوه چسب زدن به بيني را به او آموزش می دهد تا بیمار بدون نیاز به مراجعه به مطب بتواند خود در منزل ، این کار را به درستی انجام دهد. روش های چسب زدن به بینی دارای تنوع وسیعی می باشد که در اینجا یکی از موارد را به صورت مرحله به مرحله شرح می دهیم:

آموزش چسب زدن به بینی - دکتر جاودانی

مرحله اول :

پوست به طور طبیعی چربی تولید می کند و لازم است قبل از چسب زدن به بینی ، پوست این اندام را از چربی پاک کنیم. می توانید با آب و صابون ساده پوست را بشویید یا از الکل و یک تکه پنبه استفاده کنید. نکته حائز اهمیت این است که در زمان پاک کردن دماغ ، از وارد آوردن فشار به آن ، جداً خودداری کنید. بعد از پاک کردن بيني آن را خشک کنید.

مرحله دوم :

تکه های چسب بینی را به قطعات 3 الی 5 سانتی متری برش بدهید. تعداد تکه های مورد نیاز شما ، 4 الی 5 عدد است. این تکه های برش داده شده را آماده کرده و وارد مرحله بعد شوید.

مرحله سوم :

تکه های برش داده شده چسب را از بالا به پایین از سمت راست به چپ بر روی پل دماغ بچسبانید. دقت کنید که در زمان چسب زدن به بینی تکه های چسب ، هر تکه باید با نیمه تکه دیگری همپوشانی داشته باشد. این کار را به سمت پایین دماغ ادامه دهید تا 4 تکه برش داده چسب ، مورد استفاده قرار گیرد.

مرحله چهارم :

بعد از اتمام چسباندن چسب ها به شکل افقی ، اکنون باید یک تکه چسب را به شکل عمودی بر روی دماغ بچسبانید. طول چسب برش داده شده در این مرحله حدوداً 10 الی 12 سانتی متر است. چسب بینی را به شکل U بر روی دماغ بچسبانید. دقت کنید که نیمه چسب ، درست زیر نوک بيني قرار گیرد. همچنین مراقب باشید که چسب ، سوراخ های دماغ شما را نپوشاند. بعد از اتمام کار ، انگشت را به آرامی بر روی دماغ بکشید تا مطمئن شوید که چسب خوب به بینی چسبیده است.

زدن چسب بینی بعد از تزریق کورتون

در بیمارانی که تزریق کورتون بعد از عمل برای آنها توصیه شده است ، اغلب لازم است برای یک دوره یک الی دو هفته ای بعد از تزریق کورتون ، چسب زده شود. البته بهترین گزینه ، عمل به توصیه پزشک در این خصوص است.

چسب زدن اشتباه به بینی

چسب زدن به بینی به روش اشتباه ، شل یا سفت زدن چسب به بینی که به تازگی تحت عمل قرار گرفته است می تواند عوارضی را به همراه داشته و نتیجه عمل را تحت تاثیر قرار دهد. زمانی که اسپلینت برداشته می شود ، برای اولین بار ، پزشک این فرآیند را برای تان انجام می دهد. بهتر است از روند زدن چسب بینی فیلم برداری کنید تا زمانی که خواستید خودتان این کار را انجام دهید ، با مشکلی روبرو نشده و چسب را به درستی بر روی دماغ بچسبانید.

محکم چسب زدن به بینی می تواند باعث شود که رد و اثر آن بعد از برداشتن بر روی پره های دماغ باقی بماند. بعلاوه اگر فشار حاصل از چسب یکنواخت نباشد ، ممکن است ورم یک طرف دماغ در مقایسه با طرف دیگر ، بیشتر بخوابد. شل چسب زدن به بيني نیز می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد. اگر چسب بینی را شل بزنید ، تورم و التهاب دماغ با سرعت کمتری فروکش کرده و دوره نقاهت شما طولانی تر می شود. برخی تصور می کنند که اگر برای مدت زمان طولانی تری به دماغ شان چسب بزنند ، نتیجه بهتری به دست خواهند آورد. پزشک در توصیح این مطلب بیان می کند که دوره چسب زدن به بینی ، در یک بازه زمانی مشخصی قرار دارد و طولانی تر شدن آن نمی تواند تاثیری بر روی نتیجه بر جای گذارد.

هر چند وقت یک بار باید چسب بینی را تعویض کنیم؟

جنس پوست یک عامل تعیین کننده در فاصله زمانی میان دو مرحله تعویض چسب بینی محسوب می شود. در بیمارانی که پوست دماغ آنها نرمال بوده و میزان تولید چربی در آن در حد متعادلی قرار دارد ، بهتر است هر یک روز درمیان ، چسب بینی تعویض شود. در افرادی که پوست آنها چرب است بهتر است تعویض چسب ، هر روز انجام شود. در بیماران دارای پوست خشک ، می توان تعویض چسب را هرسه روز یک بار انجام داد. بعد از برداشتن چسب ، مدتی به دماغ زمان بدهید تا پوست آن در معرض هوای آزاد قرار بگیرد. سپس مجدداً برای زدن چسب جدید اقدام کنید.

مدت چسب زدن به بینی بعد از عمل

معمولاً مدت چسب زدن به بینی به مدت یک الی سه ماه متغیر می باشد. علت متغیر بودن دامنه مدت زمان مورد نیاز برای چسب زدن به پوست بيني ، متفاوت بودن جنس پوست در دماغ های مختلف است. در دماغ های گوشتی که به داشتن پوست ضخیم شهرت دارند ، مدت زمان مورد نیاز برای زدن چسب بینی در مقایسه با دماغ های استخوانی که پوست آن نازک تر است ، طولانی تر است. در دماغ های استخوانی اغلب مدت مورد نیاز ، یک ماه و در بینی های استخوانی ، اغلب سه ماه می باشد.

برداشتن چسب بینی

دماغ شما بعد از عمل ، بسیار حساس و آسیب پذیر است و هر گونه فشار چه به صورت ضربه و چه به صورت کشش پوست می تواند بینی را تحریک کرده و به آن آسیب وارد کند. به همین دلیل در زمان جدا کردن چسب از بيني باید مراقب باشید که هیچگونه فشاری به شکل کشش پوست به بيني وارد نکنید. بمنظور جلوگیری از وارد آمدن این فشار و آسیب دیدن پوست ، توصیه می شود که چسب را قبل از جدا کردن از دماغ ، حتماً مرطوب کنید. بهترین گزینه دوش گرفتن است. زمانی که دوش می گیرید اجازه بدهید آب به طور کامل بر روی دماغ جریان پیدا کند و چسب خوب خیس بخورد.

گزینه دیگر برای سهولت جدا شدن چسب از دماغ ، چرب کردن آن می باشد. طبق این روش می توانید چسب بینی را چرب کنید و اجازه بدهید تا چربی را به خود جذب کند و نرم شود. سپس به راحتی و با ملایمت آن را از دماغ جدا کنید.

توصیه های بهترین جراح در خصوص چسب زدن به بینی

برخی افراد تصور می کنند که اگر چسب بيني را محکم بزنند ، نتیجه کار بهتر خواهد بود. یکی از توصیه های دکتر علی جاودانی ، فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی در شمال غرب تهران به بیماران خود این است که با بینیشان با ملایمت رفتار کنند و از وارد آوردن هر گونه فشار به این اندام خودداری نمایند. بنابراین از محکم چسب زدن به بینی اجتناب کنید. چسب را برای مدت طولانی بر روی دماغ رها نکنید. اگر چسب بینی برای مدت طولانی بر روی بینی بماند ، دماغ به دلیل داشتن تورم شدید ممکن است دچار التهاب شود. پزشک متناسب با ویژگی های دماغ هر بیمار ، روش بخصوصی را برای چسب زدن توصیه کرده و دستورالعمل هایی را در این خصوص در اختیار بیمار قرار می دهد. سعی کنید طبق توصیه های پزشک عمل کنید.

برای چه دماغ هایی باید به مدت بیشتری از چسب استفاده کرد؟

یادآور شویم که چسب بینی به منظور حفظ ساختار و فرم جدید دماغ و البته تسریع کردن روند کاهش ورم ، مورد استفاده قرار می گیرد. حال بعد از جراحی ، بینی هایی که به میزان بیشتری متورم می شوند و ساختارشان برای رسیدن به یک وضعیت ثابت و پایدار زمان بیشتری را نیازمندند ، بازه زمانی استفاده از چسب برای آن ها طولانی تر خواهد بود. با توجه به این گفته ها ، کسانی که دارای دماغ گوشتی با پوست ضخیم هستند در مقایسه با افرادی که بینی استخوانی دارند ،  باید انتظار داشته باشند که دوره استفاده از چسب بینی طولانی تری را پشت سر بگذارند.

 

امتیاز دهید